De jongeren die voor basis horeca (keukenmedewerker) kiezen, worden opgeleid om in teamverband opdrachten uit te voeren in de grootkeuken zoals klaarmaken van maaltijden, menu’s, saladbar, belegde broodjes en desserten. Bij de opleiding gaat eveneens veel aandacht naar de voedselveiligheid en hygiënisch handelen.
Tijdens de lessen basis horeca (keukenmedewerker) worden volgende vaardigheden aangeleerd:
In het tweede en derde jaar wordt vooral aandacht besteed aan de basistechnieken en worden de technieken vooral geoefend op school.
De jongeren die voor de opleiding Basis logistiek onderhoud (logistiek assistent) kiezen, worden opgeleid om ondersteuning te bieden in de verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen.
Tijdens de lessen logistiek worden volgende vaardigheden aangeleerd:
In het tweede en derde jaar wordt vooral aandacht besteed aan de basistechnieken en worden de technieken vooral geoefend op school.
De jongeren die voor basis metaal kiezen, worden opgeleid om te lassen en te monteren. Binnen dit vak worden alle lastechnieken aangeleerd en lasconstructies gemaakt.
Tijdens deze lessen worden de volgende vaardigheden aangeleerd:
Daarnaast is er ook veel aandacht voor alles wat te maken heeft met het plaatsen en onderhouden van sanitaire installaties en centrale verwarmingsinstallaties. Een kraan, een boiler of een toilet monteren zijn maar enkele voorbeelden van klussen die we je aanleren.
In het tweede en derde jaar wordt vooral aandacht besteed aan de basistechnieken en worden de technieken vooral geoefend op school.